Tjenester – Naprapatklinikken AS

Les mer om våre tjenester under

Naprapati

Naprapatiens styrke i forhold til andre manuelle behandlingsmetoder, er kombinasjonen av både ledd- og muskelbehandling. Og behandlingen går ut på å kombinere flere typer behandlingsteknikker tilpasset hvert enkelt individ. Behandlingen kan variere mye, avhengig av smertens karakter, årsak og lokalisering. Behandlingsteknikkene er massasje, triggerpunktsbehandling, muskeltøyning, mobilisering, manipulasjon, elektro-terapi.

Et stort antall publiserte vitenskapelige studier av høy kvalitet har vist svært gode resultater av manuell behandling. Slik behandling har også vist seg å ha få bivirkninger. Det kan henvises til den svenske offentlige rapporten fra ”Statens beredning för medicinsk utvärdering” (SBU) nr 145/1-2 fra 2000. Rapporten heter «Ont i ryggen, ont i nacken» og er en evidensbasert kunnskapssammenfatning. Her står det blant annet at «vid kroniska ländryggssmärtor finns det stark evidens för att manuell behandling/ manipulation, ryggträning og multidisciplinär behandling är effektiva för smärtlindring».

Pris: 660 kr

Medisinsk akupunktur/Dry neeling

Behandling av triggerpunkter med nåler, for personer med muskelsmerter .»Tørr nåling»/medisinsk akupunktur, beskrives som  prosedyre der en nål settes inn i huden og muskelen direkte på et muskeltriggerpunkt. Disse myofascielle triggerpunkt, gir ofte smerter også utenom området hvor muskelen finnes. Medisinsk akupunktur brukes for å bryte denne smertesyklus.

Pris: 540 kr konsultasjon

Akupunktur 2000/Acunova

Kan også utføre nålbehandling i ledd. Behandlingen rettes mot spesifikk punkt i leddet.

Akupunktur 2000 er en forholdsvis ny metode utivklet av akupunktør John Boel fra Danmark. Metoden ble første gang presentert januar 2000, på en verdenskongress i Colombo.

Pris: 540 kr konsultasjon

Metoden er et mikro-akupunktur system, og fungerer annerledes enn andre akupunktur metoder. Metoden tar utgangspunkt i at det omkring alle ledd i kroppen finnes følsomme reflekspunkter. Disse har forbindelser til forskjellig deler av hjernen.

Trenings-veiledning (inkl. program pr. papir/e-post)

Vi gir deg en gjennomgang av et treningsprogram, som tilpasses dine plager og/eller dine mål. Du får god oversikt over øvelsene når vi sender dette elektronisk (utskrift ved etterspørsel).

Vi anbefaler deg å ta «Test av din bevegelse/styrke/balanse/koordinasjon» hos oss på Naprapatklinikken, i forkant av denne konsultasjonen.

Pris: 600 kr

TILBUD: Vi tilbyr Test av din bevegelse/styrke/balanse/koordinasjon og Trenings-veiledning for totalt kun 1000 kr (ord. pris: 1200 kr)

Test av din bevegelse/styrke/balanse/koordinasjon.

Her bruker vi et analyseverktøy/system hvor du får tilbakemelding på din styrke/bevegelighet/balanse/koordinasjon/holdning.  Vi vet at individuelle ubalanser/svakheter øker risiko for skader. Dette testsystemet er utviklet på Toppidrettssenteret i Stockholm, der de beste metodene er satt sammen, fra anerkjente metoder for eliteidrettsutøvere.  Testprogrammet er like aktuelt for våre pasienter på Naprapatklinikken som hos eliteidrettsutøvere, da skadene oppkommer når belastningen blir for stor iforhold til ditt utgangspunkt. Metoden kan med all sin fordel brukes FØR en skade oppkommer, og vil dermed komme svært godt til nytte ved tilrettelegging av skadeforebyggende treningsprogram.

Vi ser på dette testprogrammet som svært nyttig i forkant av oppsett av individuelt treningsprogram, for å kunne trene på nettopp det DIN kropp trenger.

Pris: 600 kr /konsultasjon (ca 45 minutter)

TILBUD: Vi tilbyr Test av din bevegelse/styrke/balanse/koordinasjon og Trenings-veiledning for totalt kun 1.000 kr (ord. pris: 1.200 kr)

Kroppsanalyse

Vi hjelper deg med å finne ut hva din kropp er laget av. Hvor mye fett, muskler, skjelett, visceralt fett, vann du har idag. Du får også en «metabolisk alder» som kan være vel så motiverende å bruke til å komme i bedre form. Mange føler at å «gå ned i alder er mer motiverende enn i vekt». Disse to faktorer henger ofte sammen. Det er viktig at du får forklart de ulike parametrene som analysen viser. Dette brukes ofte som et tillegg til treningsprogram og kostholdsamtaler.

Pris:  200 kr

Kostråd

Vi på Naprapatklinikken hjelper deg å forstå ulike metoder som finnes i samfunnet. Vi lærer deg å forstå tanken bak disse. Vi har også som mål at du forstår hvordan kalorier telles og hva som er riktig mengde for deg. Da tar vi hensyn til din aktivitetsnivå, alder, kjønn og ambisjon.

Pris: 600 kr

Ergonomisk veiledning

Bedrifter, men også private personer, ønsker ergonomisk veiledning. Vi besøker bedrifter og gir tilbakemelding til hver enkelt persons arbeidsplass. Små forandringer kan gjøre store forandringer! Vi har fokus på «aktiv ergonomi». Med dette mener vi at i tillegg til arbeidsplassens ergonomi, tillegger vi også enkle tiltak som hvert enkelt person/yrke må utføre for å «tåle» sin arbeidshverdag. Dette kan også brukes på fritid og hjemme.

Pris: etter avtale